Dortmund - informatie luchthaven

Dortmund

De luchthaven van Dortmund heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een klein regionaal vliegveld tot een grote luchthaven, mede dankzij de opening van een nieuwe terminal in 2000. Easyjet gebruikt deze airport om er enkele toestellen te stationeren.
Er wordt vanaf Dortmund met name naar Europese bestemmingen gevlogen.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

Met de auto is de airport van Dortmund erg goed bereikbaar. De airport ligt aan de E331. Op de website van de luchthaven wordt een routebeschrijving gegeven vanuit diverse Nederlandse steden. Houd er wel rekening mee dat u in de spitsuren vertraging op kan lopen door de drukte in het Ruhrgebied.
Er zijn ruim 4000 parkeerplaatsen vanwaar een pendelbus u voor 1 euro naar de terminal brengt. U kunt al een week lang parkeren voor minder dan 40 euro. Voor 14 dagen betaalt u nog geen vijftig euro. Voor een plattegrond en overige tarieven kijkt u hier.

Bereikbaarheid met het OV

U kunt bij de NS International een treinticket kopen richting Dortmund Hauptbahnhof. Vanaf Arnhem maakt de ICE International slechts een overstap in Duisburg. Een enkele reis kunt u al voor minder dan 15 euro boeken en duurt een uur en drie kwartier. U kunt ook al instappen op Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal.
Vanaf Dortmund Hauptbahnhof kunt u de Regionalbahn RB59 nemen richting Soest en uitstappen op Holzwickede. Vanaf hier vertrekt er een speciale AirportShuttle naar de luchthaventerminal. Een ticket voor de AirportShuttle kost 1,50 euro. De dienstregeling van de AirportShuttle vindt u hier.
U kunt ook kiezen voor een rit met de U-Bahn 47. U dient dan uit te stappen op Dortmund Aplerbeck en verder te reizen met buslijn 440.
Beide reisopties hebben een duur van ongeveer een half uur. Uw reisgegevens kunt u vinden op de site Bus & Bahn of www.vrr.de (Duits en Engels). Voor telefonische reisinformatie belt u 01803-50 40 30.
Een derde optie is reizen met de AirportExpress, die vanaf Zentraler Omnibusbahnhof (tegenover Dortmund Hauptbahnhof) vertrekt en rechtstreeks naar de luchthaventerminal rijdt. Een ticket hiervoor kost 6,00 euro en de rit duurt ongeveer 25 minuten. De dienstregeling van de AirportExpress vindt u hier.

Service op de luchthaven

Er is een luchthavenrestaurant dat de hele dag geopend is en er zijn verscheidene bistro's, ook na de veiligheidscontrole, te vinden. Bovendien is er een groot bezoekersterras op het galerijniveau waar u een prachtig uitzicht heeft over de opstijgende en landende vliegtuigen. De toegang is gratis. Daarnaast is er een bonbonwinkel en een redelijk aanbod van shops waar ook duty free producten worden verkocht.
Bagagekarren zijn beschikbaar tegen een betaling van 1 euro. Voor zoekgeraakte bagage kunt u terecht bij het Bureau Gevonden Voorwerpen op het aankomstniveau. Dit is geopend van 07.00-23.00 uur. Voor overige informatie kunt u terecht bij de behulpzame medewerksters van de informatiebalie op het vertrekniveau.

Contactinformatie

U kunt contact opnemen met de airport van Dortmund door het online contactformulier in te vullen. De site van de airport is in het Nederlands beschikbaar. U kunt ook bellen naar het luchthavenmanagement. Het telefoonnummer daarvan is +49 (0)231/92 13-01.