Tien tips voor goedkope vliegtickets

1Vergelijk de vluchten van low-cost airlines

Op de stedenpagina’s van www.lowcostairlines.nl vindt u een overzicht van de goedkope vluchten van de airlines die op uw bestemming vliegen. U kunt doorklikken naar de websites van deze maatschappijen. Zo kunt u daar goed de verschillende vluchten met bijbehorende prijzen vergelijken.

2Vergelijk het aanbod van online vliegtickets verkopers

Via het zoeksysteem van Lowcostairlines.nl kunt u snel een overzicht opvragen van de vliegtickets van online verkopers en van (low-cost) airlines. Hiermee kunt u direct het vluchtenaanbod van airlines als KLM en Ryanair vergelijken met dat van websites als Vliegwinkel en Expedia. Een andere goede website hiervoor is www.goedkopevliegtickets.nl. In sommige gevallen zijn de vluchten van de online verkopers goedkoper dan die van de low-cost airlines.

3Boek vroeg

Als u uw vliegticket ruim van te voren boekt, bent u meestal iets goedkoper uit. Vliegmaatschappijen proberen na het beschikbaar komen van een vlucht snel de zitplaatsen te vullen, waardoor de tickets tegen iets lagere tarieven worden aangeboden. Vluchten komen meestal beschikbaar vanaf elf maanden voor vertrek.

4Hanteer flexibele data

Het zoeken op verschillende vertrek- en aankomstdata kan verschillen in ticketprijzen opleveren. Vliegtickets zijn goedkoper buiten het hoogseizoen en schoolvakanties. Ook is doordeweeks vliegen voordeliger dan in het weekend; Het levert vaak voordelige vliegtickets op als u een zaterdagnacht inlast tussen de heen- en terugreis.

5Hanteer flexibele tijden

Er wordt soms een lager tarief gevraagd voor vluchten die 's nachts of zeer vroeg in de ochtend vertrekken. Het kan een goedkoper ticket opleveren als u binnen de dag flexibel bent met aankomst- en vertrektijden.

6Let op de totaalprijzen

Een ticket van enkele euro's kan soms toch duurder worden doordat er later nog (verplichte) reserveringskosten of andere heffingen verrekend worden. Op Lowcostairlines.nl proberen we alleen echt boekbare prijzen weer te geven. Maar sommige andere websites tonen niet direct de uiteindelijke prijs. Daarom is het verstandig eerst de stappen van het boekingstraject te doorlopen tot aan het moment van het daadwerkelijk betalen om zeker te zijn van de uiteindelijke prijs.

7Overweeg ook nabijgelegen vliegvelden

Soms worden er interessante vluchten aangeboden vanaf nabijgelegen regionale vliegvelden. Op het kaartje van Lowcostairlines.nl kunt u direct zien vanuit welke airports uw bestemming te bereiken is. Eveneens is het waardevol om de aankomsthavens te vergelijken. Grote steden bezitten vaak meerdere airports waarvan de kleinere vaak de minste luchthavenbelasting heffen. Houdt u rekening met eventuele extra vervoerskosten als u een verder gelegen luchthaven overweegt.

8Vergelijk retourvlucht met twee enkele reizen

Het kan voorkomen dat het goedkoper is om twee maal een aparte enkele reis te boeken bij twee vliegmaatschappijen in plaats van een retourvlucht bij één airline.

9Vink optionele kosten uit

Als u uw vliegticket boekt, biedt de airline vaak opties aan als het nemen van een annuleringsverzekering, het ontvangen van sms-berichten over de reservering of het huren van een auto na de vlucht. Door deze extra's uit te vinken houdt u uw vliegticket zo goedkoop mogelijk.

10Abonneer u op nieuwsbrieven

Voordelige vluchten kunt u vinden door u te abonneren op digitale nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen en reisbureaus. Vaak worden hierin speciale aanbiedingen voor specifieke data getoond. U bent zo met regelmaat op de hoogte van de goedkoopste vliegtickets.