Eindhoven airport - informatie luchthaven

Eindhoven

Eindhoven Airport of Vliegbasis Eindhoven ligt ten westen van Eindhoven en is de grootste regionale luchthaven van Nederland. Veel prijsvechters maken gebruik van Eindhoven Airport, zoals Transavia, Ryanair en Wizz.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

De luchthaven ligt vlakbij afrit 29 'Eindhoven Airport' van de Randweg N2. Voor het ophalen en wegbrengen van passagiers zijn de parkeerplaatsen P1-2 bestemd (op de rotonde de tweede afslag), voor lang parkeren P3-4 (op de rotonde de derde afslag) of P5 (op de rotonde de eerste afslag). Tarieven vindt u hier. Het ophalen en wegbrengen van passagiers kan tot een kwartier kosteloos worden gedaan.
Naast de airport zelf zijn er ook andere parkeeraanbieders actief op de luchthaven. Weest u ervan bewust dat zij vaak hogere tarieven rekenen.

Bereikbaarheid met het OV

Vanaf treinstation Eindhoven is de luchthaven te bereiken met diverse buslijnen. Buslijn 401 vertrekt overdag elke 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal Station. Buslijn 145 rijdt van zowel Eindhoven CS als station Best elk uur naar de luchthaven. Een derde optie is buslijn 103 die vanuit andere richtingen naar de airport rijdt. De dienstregeling vindt u op de site van Hermes.
De AirExpressBus rijdt meerdere keren per dag rechtstreeks tussen Eindhoven Airport en Utrecht, Den Bosch en Amsterdam. Tickets voor deze busdienst kunnen van te voren worden geboekt. Vanuit Den Bosch kost een ticket rond de 16 euro. Reizen per trein is dan een goedkopere optie.
Uw complete reis kunt u plannen op 9292ov.

Service op de luchthaven

In de vertrek- en aankomsthal is een informatiebalie gevestigd waar u met al uw vragen terecht kunt, ook met betrekking tot verloren bagage. U kunt de informatiebalie ook bereiken via het telefoonnummer 0900 9505 (€ 1,30 per gesprek) of u kunt een e-mail sturen naar info@eindhovenairport.nl.
Er zijn drie gelegenheden waar u wat kunt drinken of eten. U kunt kiezen voor take away, een buffet of een uitgebreid menu. Bij de buffetbar is ook het panoramaterras gevestigd vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de start- en landingsbaan. Daarnaast is er een aantal winkels die, parfums, boeken en souvenirs e.d. verkopen. U kunt alleen tax-free winkelen als u naar een buiten-Europese bestemming vliegt.
Overige faciliteiten op de luchthaven zijn o.a. het gratis kunnen ontvangen van draadloos internet, de beschikbaarheid van bagagewagens tegen een borg van 1 of 2 euro en de aanwezigheid van bagagekluizen. Tegenover de terminal is er bovendien een mogelijkheid om geld te wisselen.

Contactinformatie

Opmerkingen over de luchthaven kunt u per e-mail doorgeven aan het adres info@eindhovenairport.nl. Voor overige vragen kunt u zich tot de informatiebalie wenden.