Weeze - informatie en voordelen

Niederrhein (Weeze)

Flughafen Niederrhein, tegenwoordig meestal Airport Weeze genoemd, ligt net voorbij de grens bij Bergen (Noord-Limburg). Omdat het vliegveld zo dichtbij de Nederlandse grens ligt (ong. 50 km van Nijmegen af), is het een populaire vertrekhaven onder Nederlanders.
Veel low-cost airlines maken gebruik van deze luchthaven, waaronder Ryanair. Deze prijsvechter duidt luchthaven Niederrhein aan als 'Düsseldorf (Weeze)'.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

Met de auto kunt u Airport Weeze zeer gemakkelijk en snel bereiken. Luchthaven Niederrhein ligt direct aan de snelweg A57 bij Kleve. Vanaf Eindhoven neemt u de A67 via Venlo, de A73 richting Nijmegen en de A77 richting Keulen. Vervolgens gaat u de A57 op en neemt u de afrit Goch/Weeze. Hierna kunt u de borden met luchthavensymbolen volgen.
Indien u uit het noorden en oosten van Nederland komt, kunt u het beste de A73, A77 en A57 nemen tot afrit Goch/Weeze.
Alle parkeerplaatsen zijn op korte loopafstand van de terminal. Er zijn twee grote parkings, waarvan P1 het dichtst bij de terminal ligt. Hier is ook een aantal speciaal gereserveerde plaatsen voor gehandicapten. De kosten voor parkeren zijn erg laag, wat deels komt doordat de parkeerplaatsen onbewaakt zijn. Een week parkeren kunt u al voor 39,00 euro. Een overzicht van de tarieven vindt u op de site.
Reserveren voor een parkeerplaats is niet nodig - de site van de luchthaven geeft aan dat er altijd voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

Bereikbaarheid met het OV

Ook met het openbaar vervoer is reizen naar Airport Weeze gemakkelijk. Vanaf Amsterdam rijdt er een bus in 3,5 uur en vanaf Utrecht in 2,5 uur twee keer per dag naar Niederrhein. Vanaf Arnhem (65 minuten), Nijmegen (45 minuten) en Venlo (35 minuten) vertrekt de bus zelfs acht keer per dag naar de luchthaven.
Bustijden vanuit diverse Nederlandse steden vindt u op de site van de luchthaven.
Indien u de voorkeur geeft aan een treinreis, kunt u het beste uitstappen op station Venlo en vanaf daar de bus nemen naar de airport.

Service op de luchthaven

Een pluspunt van deze luchthaven is dat deze zeer goed ingericht is voor gehandicapten. Bijna alle ruimtes op de luchthaven zijn speciaal aangepast. Personen met een handicap kunnen ook bepaalde privileges krijgen.
Voorts is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen in o.a. het Airport Café of Airport Restaurant, waar zich ook de toegang bevindt naar het panoramaterras met uitzicht over de start-en landingsbaan. De toegang hiertoe is gratis. Er is ook een speciale 'Biergarten' waar u kunt genieten van een pul Duits bier. Er zijn geen hotels op de luchthaven aanwezig, maar u kunt wel goedkoop in de buurt overnachten.
Verder is er een informatiebalie op de begane grond van de terminal aanwezig, geopend van 07.00-23.00. Hier is ook het trefpunt gesitueerd en voor verloren bagage kunt u hier terecht. Verder is er een winkel waar tax-free producten verkocht worden en er is een geldautomaat. U kunt echter geen geld wisselen op de luchthaven!

Contactinformatie

Voor luchthaveninformatie kunt u bellen naar het telefoonnummer +49 (0) 28 37 / 66 61 11. Dit nummer belt u ook voor verloren bagage. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar terminalinfo@airport-weeze.de. Een online contactformulier is niet beschikbaar. De site van Aiport Weeze kunt u in het Nederlands raadplegen.