Rotterdam airport - parkeren, service en contact

Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport, ook wel Vliegveld Zestienhoven genoemd, is een regionaal vliegveld boven Rotterdam, gelegen in de richting van Delft. Transavia is een van de grootste gebruikers van deze luchthaven.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

De luchthaven van Rotterdam ligt direct naast de A13. Op de site vindt u aanbevolen routes vanuit diverse richtingen.
Alle parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal. Op de site van de luchthaven kunt u de kosten berekenen en wordt er automatisch de goedkoopste parkeerplaats geselecteerd. Reserveren is niet nodig. Een week parkeren kunt u al vanaf € 55,00. Alle parkeertarieven vindt u hier.
Er is ook een parkeergelegenheid waar u passagiers kunt halen en wegbrengen. Hiervoor worden geen kosten berekend, mits u maximaal 5 minuten parkeert.

Bereikbaarheid met het OV

Uw route met het openbaar vervoer is het gemakkelijkst te berekenen via 9292ov. Elke 10-15 minuten rijdt RET-buslijn 33 tussen de luchthaven en station Rotterdam Centraal. De rit duurt een klein half uur. Het dichtstbijzijnde metrostation van de luchthaven is Meijersplein. Hiertussen rijdt een speciale shuttlebus (lijn 50) in vijf minuten heen en weer.

Service op de luchthaven

De service van luchthaven Rotterdam wordt over het algemeen zeer gewaardeerd: de airport kent korte inchecktijden en een snelle bagage-afhandeling.
Zowel in de passage- als in de vertrekhal zijn diverse bars en restaurants te vinden waar u iets kunt eten of drinken. Het winkelaanbod is beperkt: er is een AKO-shop in de passagehal en een tax-freewinkel in de vertrekhal. Wel is er een groot panoramaterras voor alle luchthavenbezoekers dat op de eerste verdieping van de passagehal te vinden is. Er zijn ook diverse pinautomaten en er is een wisselkantoor.
Verder heeft de airport draadloos internet gratis toegankelijk gemaakt voor elke passagier.
Op de parkeerplaatsen voor lang parkeren en bij de ingang van de luchthaven staan bagagekarren die gebruikt kunnen worden tegen inworp van € 0,50 die u terugkrijgt na gebruik. Indien u bagage bent verloren, kunt u bij het Frontoffice op de eerste verdieping terecht. Het telefoonnummer van het Frontoffice is +31(0)10 446 3429.

Contactinformatie

Voor vragen en opmerkingen over de luchthaven wordt u doorverwezen naar het online contactformulier. U kunt ook bellen naar de informatiebalie. Het telefoonnummer is +31(0)10 446 3444.