Vluchten naar Egypte

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkoop naar Egypte

Vanuit Nederland en omstreken is het een verre vlucht naar Egypte, toch zijn vliegtickets relatief erg goedkoop. Afhankelijk van welke Egyptische stad uw bestemming is, zijn er meer of minder luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden. Vliegt u bijvoorbeeld naar Hurghada, dan kunt u kiezen uit vele goedkope airlines die vanuit meerdere steden vliegen. De aangeboden tickets verschillen erg van elkaar, de duurdere tickets zijn vaak inclusief boordservice en ruimbagage.

Waarom vliegen naar Egypte?

Egypte is een populair vakantieland voor snorkelaars. In Sharm el Sheik, aan de Rode Zee, is niet alleen het onderwaterleven erg mooi, het zeewater is erg warm, wat zwemmen erg prettig maakt. Liefhebbers van het drukke stadsleven vliegen naar de hoofdstad Cairo. Met 18 miljoen inwoners is het op twee na de dichtstbevolkte stad ter wereld. In en om de stad zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het Egyptisch museum, waar mummies te zien zijn, de Nijlbrug, en natuurlijk de piramiden van Gizeh.

Het klimaat van Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat waar de zomers erg warm en droog zijn, en de winters over het algemeen erg mild zijn. Het grootste deel van Egypte is onbewoond, de meeste steden en dorpen zijn gevestigd aan of nabij de vruchtbare Nijl, de rivier die het hele land doorkruist. Van april tot oktober, kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden Celcius in de schaduw. Regen valt erg weinig, aan de kust in het noorden nog redelijk wat, maar zuidelijker wordt dat snel minder.