Vliegtickets naar IJsland

Retour
Enkele reis
Meerdere

Reizen naar IJsland

Wanneer u tickets naar IJsland boekt vliegt u meestal naar Keflavik airport vlakbij de hoofdstad Reykjavik. Het is vanaf Amsterdam ongeveer 3 uur vliegen. De goedkoopste vluchten Reykjavik worden meestal uitgevoerd door het IJslandse WOW Air. Vaak is deze optie het goedkoopst vanaf Amsterdam Schiphol. Naast WOW Air kunt u ook terecht bij de Ijslandse nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair.

Waarom vliegen naar IJsland

IJsland heeft prachtige natuurfenomenen. Grote vulkanen, hoge gletsjes en warme geysers en warmwaterbaden zullen hoog op het to-do lijstje van de gemiddelde toerist staan. Veel mensen zullen ook zo snel mogelijk na aankomst in IJsland het noorden opzoeken. Vooral in de wintermaanden (oktober-maart) is het noorderlicht namelijk namelijk vaak zichtbaar! Het prachtige natuurfenomeen van geladen deeltjes van de zon die de lucht groen kleuren is misschien wel de hoofdattractie van IJsland.

Weer en klimaat in IJsland

Zoals de naam al een beetje verklapt is IJsland geen garantie voor een warme zonvakantie. Toch is het voor de noordelijke ligging best een warm land! In de wintermaanden is het soms maar 4-5 uur per dag licht, maar het wordt er niet vaak kouder dan 10 graden onder nul. In de zomermaanden is het er gemiddeld ongeveer 12 graden.

Naar IJsland

Prijs v.a.