Informatie over luchthaven Brussel Charleroi

Brussel Charleroi

De luchthaven Brussels South Charleroi, ten noorden van Charleroi, ligt op 46 km van Brussel en staat ook wel bekend als de luchthaven van Gosselies. Vanwege de geringe omvang is deze bescheiden luchthaven geliefd onder low-cost airlines, zoals Wizz Air, TUIfly.be enĀ Ryanair.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

Met de auto is luchthaven Charleroi bereikbaar via de E42 en de A54. Er zijn diverse parkeeropties. U kunt bijvoorbeeld parkeren in het Q-park. Een week parkeren kost doorgaans 88 euro en slechts 65 euro tijdens de grote toestroom van passagiers. U kunt online reserveren voor een parkeerplaats. Alle parkings zijn op loopafstand van de terminals.

Bereikbaarheid met het OV

U kunt de trein nemen naar station Charleroi-Zuid. Tussen dit station en de airport rijdt een TEC-shuttlebus. Deze bus A brengt u in 20 minuten bij de terminal voor nog geen 3 euro. Een andere optie is om te reizen naar Brussel-Zuid, vanwaar een pendelbus in een uur van en naar luchthaven Charleroi rijdt voor ongeveer 13 euro per enkele reis.
Uw treinreis kunt u boeken bij NS Internationaal. Een enkele reis met de ICE International vanuit Rotterdam Centraal bijvoorbeeld kost 35 euro en duurt drie uur. De treinreis naar Brussel-Zuid vanuit Rotterdam is iets goedkoper en duurt een kleine twee uur. U moet er echter wel rekening mee houden dat u na deze treinreis nog een uur in de pendelbus moet reizen.

Service op de luchthaven

Op de luchthaven is een aantal winkels te vinden waar allerlei producten te koop zijn, zoals boeken en Belgische chocolade. Er zijn ook enkele restaurants en bars. Tegen betaling is er draadloos internet beschikbaar. Naast geldautomaten zijn er verder twee wisselkantoren aanwezig. Buiten de luchthaven is een benzinestation te vinden.
Het personeel van Brussel Charleroi is erg behulpzaam. Er is ook een speciale informatiebalie waar u terecht kunt met vragen.

Contactinformatie

Er zijn verschillende contactformulieren via de site beschikbaar: voor algemene vragen en suggesties en voor verloren bagage. U kunt ook bellen naar het telefoonnummer 00 32 78 15 27 22.