Dusseldorf - luchthaven

Düsseldorf

Düsseldorf International (DUS) is de derde grootste luchthaven van Duitsland. Niettemin is de luchthaven erg overzichtelijk. De airport ligt op 8 km afstand van de stad. Let op dat u deze airport niet met Niederrhein Weeze verwisselt, die soms ook als 'Düsseldorf' wordt aangemerkt.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

De luchthaven van Düsseldorf is gelegen aan de A44 en gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken. Op de site van de airport wordt er een route voor de Nederlandse autorijders aanbevolen. De auto kunt u goedkoop bij de luchthaven parkeren wanneer u gebruikmaakt van het langparkeren-spaartarief. Op deze parkeerplaatsen, speciaal voor langparkeerders, kunt u 8 dagen parkeren voor minder dan 40 euro. Vanaf daar kunt u binnen een kwartier bij de terminal zijn. Voor deze parkeerplaatsen kunt u online reserveren. U kunt ook bellen naar het hiervoor speciaal bestemde telefoonnummer +49 (0)211 / 421 6637.

Bereikbaarheid met het OV

Als u per trein naar Düsseldorf wilt reizen, is de reis het snelst als u een treinkaartje boekt bij NS Internationaal. U reist dan met de ICE International. Bijv. vanuit Arnhem bent u dan binnen een uur en een kwartier in Düsseldorf, voor meestal nog geen 20 euro. Tickets kunt u tot drie dagen van te voren reserveren. Bij het aankomststation kunt u overstappen op de stoptrein of de S-Bahn die twee of drie keer per uur naar de luchthaven rijden. Deze ritten duren nog geen kwartier. Daarnaast is er de SkyTrain, een kabelbaan, die u elke vijf minuten naar de airport kan vervoeren. Deze rit duurt slechts 7 minuten.

Service op de luchthaven

Düsseldorf heeft een grote luchthaven met een uitgebreid aanbod van winkels en restaurants. Er is ook een speciaal kinderspeelparadijs, een supermarkt en zelfs een tandartspraktijk. Vanaf het toeschouwersterras heeft u een prachtig uitzicht over de start- en landingsbanen. Met uw ticket voor de SkyTrain kunt u dit terras gratis betreden. Daarnaast zijn er verschillende informatiebalies waar u terecht kunt. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.
Uw incheckbalie kunt u op de site van de airport vinden. Deze en andere vluchtinformatie wordt ook duidelijk op monitors op de luchthaven aangegeven. Het is bovendien mogelijk om bagage in bewaring te geven. De bagagebewaring is te vinden op de begane grond van parkeergarage 3. U kunt hierover contact opnemen via het telefoonnummer 0211-421-2515.

Contactinformatie

Voor informatie over de airport kunt u bellen naar het telefoonnummer 0049 211-421-0. De site van de airport is in het Nederlands beschikbaar. Hier kunt u ook uitgebreide informatie over uw reis naar de airport toe en een plattegrond van de luchthaven vinden, evenals een formulier om uw mening door te geven.