Vliegtickets naar Duitsland

Retour
Enkele reis
Meerdere

Low-cost naar Duitsland

Hoewel goedkoop reizen naar Duitsland goed per trein kan, is vliegen zeker een reële mogelijkheid. Het is gemakkelijk om een goedkope vlucht te boeken doordat er veel Duitse vliegmaatschappijen zijn. Voorbeelden hiervan zijn Germania, Eurowings, Condor en Lufthansa. Hierbij is het zelfs zo dat vluchten vanuit Nederlandse steden veelal goedkoper zijn dan binnenlandse vluchten. Voor de goedkoopste vliegticket kunt u terecht bij de Ierse low-cost airline Ryanair. Het goedkoopste is om vanaf Brussel naar Berlijn te vliegen.

Waarom vliegen naar Duitsland?

Duitsland is een groot land met veel bosrijke gebieden, grote cultuursteden en kleine, pittoreske dorpjes. Het land kent veel grote, internationale luchthavens. Vliegtickets worden geboekt voor lange vakanties in de mooie rijnstreken als de Moezel of voor stedentripjes naar bijv. Berlijn, München of Keulen. Maar ook de wintersporters boeken graag hun tickets naar Duitsland. Duitsland kent ook vele goedbewaarde kastelen.

Klimaat in Duitsland

De warmste gebieden in Duitsland liggen 's zomers in het zuiden en de berggebieden, zoals het Zwarte Woud, Beieren en het Harzgebergte. De winters in deze gebieden zijn daarentegen veel kouder. Er valt dan veel sneeuw. Het noorden en midden van Duitsland hebben in vergelijking met het zuiden een milder klimaat met zachte zomers en winters. Qua neerslag is Duitsland net iets natter dan Nederland.