Informatie luchthaven Keulen

Keulen

Luchthaven Keulen-Bonn is een middelgrote airport in Keulen. De IATA-code van het vliegveld is CGN, waarvan de C afgeleid is van 'Cologne', de Franse benaming voor Keulen. De luchthaven is een van de grootste in Duitsland.

Bereikbaarheid per auto en parkeren

De airport van Keulen is per auto vanuit Nederland zeer goed te bereiken via de Autobahnring Keulen. Op de site van de airport vindt u diverse routeplanners voor de auto. Er zijn meerdere parkeermogelijkheden nabij de airport. U kunt gebruikmaken van de 'parking fees calculator' om de gunstigste parkeerplaats te vinden. Het is mogelijk om van te voren een parkeerplaats te reserveren. Voor sommige plaatsen geldt zelfs een speciaal vroegboektarief. U kunt bijvoorbeeld voor 25 euro al een week lang parkeren.

Bereikbaarheid met het OV

Zeven keer per dag vertrekt de ICE International vanaf Amsterdam naar Keulen. U arriveert binnen drie uur met de ICE International op station Köln Hauptbahnhof. Vanaf dat station kunt u binnen een kwartier de luchthaven bereiken met de S-Bahn. U arriveert dan op station Köln Bonn Flughaven, een ondergronds treinstation waar de S-Bahn arriveert en vertrekt. Uw ticket voor de ICE International kost, mits u vroeg boekt, nog geen 20 euro en is ook geldig voor de S-Bahn.

Service op de luchthaven

De service op de luchthaven is uitstekend. In de vertrekhal van de airport zijn de meeste winkels te vinden. Op de website kunt u precies zien welke dat zijn. Er is ook volop gelegenheid om iets te drinken of een hapje te eten. Verspreid over de luchthaven vindt u diverse postdiensten en geldautomaten. Ook is er een apotheek aanwezig en kunt u medische hulp krijgen.
In zowel terminal 1 als terminal 2 zijn informatiebalies waar het personeel u goed van dienst kan zijn.
Enkele airlines bieden u de mogelijkheid om de avond voorafgaand aan uw vlucht in te checken. Op de website vindt u bij welke incheckbalie u moet zijn. Tevens kunt u op de site een plattegrond van de airport bekijken.

Contactinformatie

Voor algemene servicevragen kunt u bellen naar het telefoonnummer +49(0)22 03 - 40-40 01/02. Voor vragen over zoekgeraakte bagage belt u +49(0)22 03 - 40-50 84. Overige telefoonnummers vindt u hier. De overzichtelijke site van de airport is voor het grootste deel in het Nederlands beschikbaar. U kunt ook uw mening over de airport doorgeven via een online formulier.