Low-cost vluchten Engeland

Retour
Enkele reis
Meerdere

Tickets naar Engeland

Er zijn veel mogelijkheden om een vliegticket naar Engeland te boeken. Veel low-cost airlines bieden goedkope vluchten aan. Veel van hen vliegen naar een van de vijf luchthavens van Londen, maar reguliere maatschappijen zijn ook actief op Londen. Een van de grootste aanbieders van tickets is Flybe, een Engelse prijsvechter die enkel Amsterdam Schiphol als Nederlandse vertrek- en aankomsthaven gebruikt. Ook Ryanair is actief in Engeland en vliegt o.a. naar Londen Stansted.

Waarom vliegen naar Engeland?

Engeland is een geliefde vakantiebestemming vanwege de hooggebergten, kliffen en meren. Veel Engelse steden zoals Londen lenen zich goed voor een stedentripje. Een andere veelgebruikte reden om een vliegticket naar Engeland te boeken zijn de voetbalwedstrijden van grote clubs. De twee grootste steden van het land zijn Londen (met maar liefst vijf airports) en Birmingham. Zeker voor de steden meer landinwaarts is vliegen de snelste en goedkoopste reisoptie. Al met al is Engeland een zeer divers land waarin diverse ervaringen kunnen worden opgedaan.

Klimaatsoverzicht

Net als Nederland kent Engeland een gematigd klimaat met zachte seizoenen en veel neerslag. De belangrijkste bepalende factor voor de temperatuur is de nabijheid van de zee. De meeste neerslag valt in Noord-Ierland. De wind komt nagenoeg altijd uit het zuidwesten. Uw vliegtickets kunt u wat betreft de kans op goed weer het best tussen mei en september boeken. De meeste zonuren en hoogste temperaturen zijn te vinden aan de zuidkust en op de Kanaaleilanden.