Goedkoop naar Jordanië

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten naar Jordanië

Jordanië is een land dat net als haar buurlanden erg mooi is, maar veel minder bezocht wordt door toeristen. Het aantal luchthavens waar Europese airlines naartoe vliegen is dan ook beperkt tot één: Aqaba. Deze luchthaven in het zuiden van Jordanië wordt vanuit Amsterdam en Brussel aangedaan door drie low-cost maatschappijen. De goedkoopste tickets zijn te boeken bij TUIflybe vanuit Brussel.

Waarom vliegen naar Jordanië

Jordanie is een zeer oud land met een zeer oude cultuur. Een bezienswaardigheid waar Jordanië erg bekend om is, is de ruïnestad Petra. Deze stad is gebouwd in een smalle kloof in Wadi Musa, waarbij gebouwen uit de rotswand zijn gesneden. Jordanië grenst aan de Dode Zee, waar jaarlijks weer duizenden toeristen voor naar het land vliegen. Naast dat de zee een intrigerende Bijbelse achtergrond heeft, zijn er talloze faciliteiten voor toeristen. In het zuiden van het land, bij Aqaba, vindt men uitgestrekte zandstranden, recreatiegebieden en duikoorden.

Het klimaat van Jordanië

Het grootste deel van Jordanië heeft een woestijnklimaat waar minder dan 200 millimeter regen per jaar valt. Het land kent echter wel winters waarin de temperatuur sterk kan dalen en neerslag in de vorm van sneeuw valt. Sneeuwstormen zijn niet zeldzaam. 's Zomers kan de temperatuur oplopen tot 40 graden Celsius in het woestijnachtige binnenland, maar door de droge lucht is dit niet ondraaglijk. In de kustgebieden blijft het kwik regelmatig hangen rond 25 graden Celsius, door de hogere luchtvochtigheid voelt het echter veel warmer.

Naar Jordanië

Prijs v.a.
Vluchten naar Amman
€ 175
Vluchten naar Aqaba
€ 357