Vluchten naar Tunesië

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vliegen naar Tunesië

Er zijn erg veel aanbieders van goedkope vliegtickets naar Tunesië. Zoekt u echt de goedkoopste vlucht, dan is het aangeraden naar Djerba te vliegen. Deze twee luchthavens zijn modern en worden steeds groter gebouwd. Een van de goedkoopste vluchten naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië, vertrekt uit Keulen met de Duitse low-cost airline Eurowings. In de zomermaanden juni, juli en augustus kunt u rekenen op een verhoging in de ticketprijs.

Waarom vliegen naar Tunesië?

In de zomer zijn er erg veel Europeanen die vliegen naar Tunesië. Populaire trekpleisters zijn het eiland Djerba, waar een prachtige natuur te vinden is met palmbomen en mooie stranden, en kustplaatsen zoals Hammamet en Sousse. Er zijn tal van archeologische sites, onder welke die van Carthago waar een Romeins amfitheater staat. In het zuiden van Tunesië is het mogelijk de woestijn Sahara in te trekken, waar men regelmatig fata morgana's waarneemt.

Het klimaat in Tunesië

Tunesië is in te delen in drie klimaatstreken. In het noorden grenst het land aan de Middellandse Zee en daar heerst dan ook een warm zeeklimaat. Hier zijn de zomers warm en droog en de winters zijn mild met redelijk veel neerslag. In het zuiden heerst een woestijnklimaat, omdat de Sahara-woestijn ten zuiden van Tunesië gelegen is. Tussen deze klimaatstreken vindt men een erg droog steppeklimaat, maar waar meer vegetatie mogelijk is dan in een woestijnklimaat.