Münster - informatie airport

Münster

De stad Münster bezit samen met de plaats Osnabrück een kleine luchthaven met de naam Münster Osnabrück International Airport. Veel Nederlanders die nabij de Duitse grens wonen maken gebruik van de luchthaven, die vanuit delen van de grensstreek sneller per auto te bereiken is dan Schiphol.
Vanaf deze airport wordt er voornamelijk naar Europese bestemmingen gevlogen. Lufthansa, Eurowings en Germania maken gebruik van deze luchthaven.

Bereikbaarheid per auto

De airport van Münster, gelegen naast de A1, is zeer goed te bereiken met de auto. Vanuit Nederland neemt u de A30, afrit Ibbenbueren. Op de site van de airport wordt een routeplanner aangeboden die u de snelste route aanbiedt. Voor informatie over parkeren kunt u terecht op de website. Er zijn acht parkeerplaatsen, waarvan de meeste voor lang parkeren bestemd zijn. Er zijn ook speciale dubbel beveiligde parkeerplaatsen. Een plattegrond van de parkeerplaatsen vindt u hier. Een week lang parkeren kan al voor minder dan 30 euro. De specifieke parkeerkosten kunt u hier berekenen.

Bereikbaarheid met het OV

U kunt op de site van NS International een ticket kopen voor de InterCity Berlijn naar het Hauptbahnhof (Westf) van Münster. Vanuit de meeste Nederlandse steden dient u een overstap te maken in Oberhausen, Leer (Ostfriesland) of Rheine. Rechtstreekse ritten gaan vanuit Enschede. Deze treinreis duurt nog geen twee uur en kunt u voor minder dan 20 euro boeken.
Vanaf het Hauptbahnhof van Münster kunt u met diverse buslijnen in veertig minuten de luchthaven bereiken.
Een andere optie is om met de InterCity Berlijn naar Osnabrück Hauptbahnhof te reizen. Vanaf dit station neemt het ook zo'n 40 minuten in beslag om per bus de luchthaven te bereiken. De treinreis vanuit Nederland naar Osnabrück is meestal net iets goedkoper dan naar Münster.
Reizen met het openbaar vervoer kost veel tijd. Overweeg daarom om met de auto naar de airport te reizen.

Service op de luchthaven

Op de luchthaven zijn enkele (tax-free)winkels en een supermarkt te vinden. Er is ook een internetcafé en een kapper. Op de site kunt u zien welke winkels u kunt vinden. Dit geldt ook voor de restaurants waar u een hapje kunt eten. Verder is er een redelijk aanbod van bars waar u een kopje koffie kunt drinken. Er zijn geen hotels op de airport.
Uw bagage kunt u kwijt in een van de kluisjes naast de ingang van de parkeergarage PA. Ook kan er gebruikgemaakt worden van de bagagewagens tegen een onderpand van 1 euro. In de entreehal staan hiervoor meerdere wisselautomaten. Voor verloren bagage is er een speciaal Lost&Found-bureau op de luchthaven waar u terecht kunt om de bagage terug te vinden.
Op de site vindt u een plattegrond van de luchthaven.

Contactinformatie

U kunt voor suggesties en klachten terecht bij het online contactformulier. Daarnaast is er een 24-uurs telefoonlijn voor luchthaveninformatie. Het telefoonnummer daarvan is +49 (0) 25 71 – 94 33 60. De site is in het Nederlands beschikbaar.