Tickets naar Ierland

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkoop vliegen naar Ierland

Vliegen naar Ierland kan vanuit Nederland en omstreken naar drie Ierse airports: Dublin, Cork en Belfast. Naar de hoofdstad Dublin worden de meeste en goedkoopste vliegtickets aangeboden. De nationale vliegmaatschappij van Ierland is Aer Lingus, maar de Ierse prijsvechter Ryanair is de grootste airline van het land. Voor goedkope vluchten kunt u daarnaast terecht bij Easyjet en Flybe, een onafhankelijke low-cost airline. De goedkoopste vluchten zijn te vinden bij het eerder genoemde Ryanair. Ryanair vliegt tegen een zeer goedkope prijs, vaak enkele tientjes, naar Dublin vanaf verschillende vluchthavens in Nederland en omstreken.

Waarom vliegen naar Ierland?

De republiek Ierland beslaat zo'n 80% van het eiland Ierland dat gelegen is aan de Atlantische Oceaan. Als u op zoek bent naar een natuurvakantie, is een ticket naar Ierland een prachtige optie: de westkust kent hoge klipkusten, heuvels en veel palmen. Het binnenland is vlakker en bezit grote meren. Ierland is een zeer groen land. Ierland kent drie grote vliegvelden waarop veel goedkope vliegtickets worden aangeboden, voornamelijk dankzij de nationale prijsvechter Ryanair.

Klimaatoverzicht Ierland

De invloed van de Atlantische Oceaan op Ierland is tamelijk groot. Het land kent dan ook een zeeklimaat met milde winters en zomers. Zeker in het westen kan er veel neerslag vallen. De natste maanden zijn december en januari. Tussen april en juni is het het droogst. Als u de zon zoekt, kunt u het beste naar het zuidoosten vliegen. De rest van het land kent weinig zonuren. Mei en juni zijn de beste periodes; temperaturen lopen op tot 20 graden.