Vliegen naar Kroatië

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten naar Kroatië

Vanuit Nederland en omstreken is er een ruim aanbod van vliegtickets naar Kroatië. Diverse prijsvechters afkomstig uit meerdere landen concurreren om de laagste prijs, waardoor goedkope vliegreizen naar Kroatië steeds beter mogelijk wordt. De nationale luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines verzorgt de meeste vluchten. De voordeligste vliegtickets kunt u boeken bij low-cost airline Ryanair, die bekend staat om verbluffend lage tarieven en regelmatige aanbiedingen.

Waarom vliegen naar Kroatië?

Kroatië is een populair vakantieland, voornamelijk aan de kust. Uitgestrekte zandstranden, de diepblauwe (Adriatische) zee, en de vele toeristische faciliteiten zijn redenen voor toeristen om naar Kroatië te vliegen. Naast mooie stranden heeft Kroatië een rijke cultuur. In de steden kunt u genieten van typisch Kroatische gerechten, in typisch Kroatische restaurants. Ook in de winter worden veel vliegtickets geboekt voor wintersport in de Dinarische Alpen. Wanneer u zich in Kroatië bevind, is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Zagreb.

Het weer in Kroatië

Kroatië heeft drie soorten klimaten. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat waar de winters mild zijn, zomers warm en droog zijn en temperaturen tropische waarden aan kunnen nemen. Direct achter het kustgebied komt men in een in een gematigd zeeklimaat, waar zowel de winters en zomers kouder zijn. Dit komt door de ligging van de Dinarische Alpen in dit gebied. Ten oosten, achter de bergketen, is de invloed van de zee minimaal en heerst er een gematigd landklimaat.