Goedkoop naar Zwitserland

Vliegen naar Zwitserland kan vanuit Nederland naar drie steden: Genève, Zurich en Basel. De voordeligste vluchten worden aangeboden door niet-Zwitserse low-cost carriers als Transavia en Easyjet. Vanuit Amsterdam vliegt ook de Zwitserse nationale luchtvaartmaatschappij Swiss Air die soms mooie vliegaanbiedingen heeft. Goedkope vliegtickets kunnen ook geboekt worden vanuit het Duitse grensgebied. Zo biedt Eurowings enkele vluchten aan.

Waarom vliegen naar Zwitserland?

Zwitserland is een geliefd wintersportgebied. Er wordt een groot aantal low-budget vliegreizen aangeboden. Prijsvechters als Easyjet en Eurowings bieden de meeste goedkope vliegtickets aan naar verschillende Zwitserse steden. De grootste internationale luchthavens van het land zijn Zürich en Genève. Deze hebben goede treinverbindingen. In Zwitserland wordt geen luchthavenbelasting geheven.

Het klimaat van Zwitserland

Zwitserland kent een diversiteit aan klimaattypen, afhankelijk van het soort landschap: van een poolklimaat in de hooggebergten tot aan een mediterraan klimaat in het zuiden van Zwitserland. Over het algemeen heeft het land een overgangsklimaat van zee- naar landklimaat. De weersomstandigheden kunnen snel veranderen. Er valt over het algemeen tamelijk veel neerslag, zowel regen als sneeuw.