Goedkoop vliegen naar Finland

Er zijn vier aanbieders die vanuit Nederland en omstreken vliegreizen verzorgen naar Finland. KLM en Estonian Air zijn de reguliere luchtvaartmaatschappijen; zij vliegen net als Airberlin enkel naar de hoofdstad Helsinki. Voor de bestemmingen Lappeenranta en Tampere is Ryanair de aangewezen airline. Met de vele aanbiedingen en stuntprijzen heeft Ryanair altijd de goedkoopste vliegtickets. Deze prijzen zijn echter exclusief boordservice en ruimbagage.

Waarom vliegen naar Finland?

'Het land van 1000 meren' heeft een prachtige natuur met uitgestrekte bossen en een uitgebreide fauna. Dankzij het prettige klimaat is Finland een aantrekkelijk vakantieland. Het kan er flink warm worden in de zomer en in de winter waait er voornamelijk een zachte zuidwesten wind, waardoor de kou niet ondraaglijk is. Maar naast het landschap zijn veel Finse steden ook een bezoekje waard. De meeste vliegtickets worden geboekt naar Helsinki.

Klimaatoverzicht Finland

Voor het grootste deel heeft Finland een landklimaat, behalve aan de zuidkust waar een zeeklimaat heerst. Finland kent lange, koude winters en korte, maar opmerkelijk warme zomers. 's Winters komt de zon per dag slechts enkele uren boven de horizon, wat temperaturen van -30 graden kan geven. 's Zomers kan het in het zuiden en zuidwesten net zo warm als in Nederland worden, tot zelfs tropische temperaturen.