Over Air Baltic

Air Baltic, waarvan de naam in 2004 gewijzigd werd in airBaltic, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland. De basis van deze airline is in de hoofdstad Riga gevestigd. Bijna de helft van de airline is in handen van de Scandinavische maatschappij SAS.

Vertrekhavens

Air Baltic vliegt vanaf Amsterdam Schiphol, maar ook vanaf nabijgelegen luchthavens in België en Duitsland: Brussel en Düsseldorf.

Check-in

U kunt bij Air Baltic online inchecken tot 90 minuten voor vertrek. Het online inchecken kan vanaf 12 uur ’s middags op de dag voorafgaand aan uw vlucht. De deadlines voor inchecken op de airport variëren per luchthaven. In Amsterdam en Brussel kunt u uiterlijk 30 minuten voor uw vlucht inchecken, in Düsseldorf max. 40 minuten voor vertrek. Overige check-indeadlines vindt u hier.
U kunt een zitplaats reserveren vanaf €3 en die tot 48 uur voor vertrek wijzigen.

Toegestane bagage

Passagiers die Economy Class reizen mogen een stuk handbagage meenemen van max. 8 kg en afmetingen van 55 x 40 x 20 cm. Laptops dienen hier in te zitten. Voor ruimbagage van max. 20 kg wordt €20 in rekening gebracht, mits die online wordt geboekt. Op de luchthaven wordt €30 in rekening gebracht. Overbagage wordt op de luchthaven verrekend met €15 per kg. Meer informatie vindt u hier.

Aan boord

Tijdens de vlucht kunnen passagiers die Economy Class reizen snacks, maaltijden en drinken uit het ‘buy-on-board’-menu kopen. U kunt met euro’s betalen. Ook kunt u, als uw vlucht langer dan 2,5 uur duurt, voor €9 gebruikmaken van het Inflight Entertainment dat films en games bevat.

Contactinformatie

U kunt de klantenservice van Air Baltic doordeweeks bereiken via het telefoonnummer +371 67006006 en +370 70055660 tussen 7.00 en 22.00. E-mailen kan naar info@airbaltic.lv, mailto: info@airbaltic.lv.