Vluchten naar Oekraine

Doordat Oekraïne niet erg toeristisch is, worden er weinig vliegtickets vanuit Nederland naar Oekraïne aangeboden. De vluchten vanuit Nederland maken gebruik van twee luchthavens: Kiev International Airport, in de voorstad Zhulyany en op 8 km afstand van het centrum, en Kiev Boryspil, op 30 km afstand. Goedkope tickets vindt u bij Ryanair vanuit Eindhoven, Brussel of Keulen. Ryanair vliegt naar Zhulyany. Ook KLM heeft soms goedkope tickets. KLM vliegt op Boryspil. Daarnaast kunt u kiezen voor de Oekraïnse luchtvaartmaatschappij Ukraine International Airlines.

Waarom vliegen naar Oekraine?

Oekraïne grenst aan de Zwarte Zee. De kust is laag en bestaat uit baaien en riviermondingen. De meest favoriete bestemmingen onder toeristen zijn de hoofdstad Kiev, de havenplaats Odessa en de Krim, een schiereiland in de Zwarte Zee. De grootste internationale airport van het land ligt 30 km van Kiev af. De stad kan het beste per shuttlebus worden bereikt. Als u Kiev wilt bereiken vanaf Zhulyany, kunt u de trolleybus nemen die een paar keer per uur vertrekt.

Klimaatsoverzicht Oekraine

Oekraïne kent een gematigd landklimaat. In het binnenland kan het behoorlijk koud worden. In het oosten zijn er lange vorstperiodes, vaak in combinatie met een koude luchtstroom uit Siberië. De winters in het kustgebied aan de Zwarte Zee zijn minder streng. De zomertemperaturen liggen rond de 20 graden. In het zuiden wordt het het heetst. De beste reistijd is tussen april en juni: de natuur is op zijn mooist en de kans op neerslag is klein.

Naar Oekraïne