Goedkope vliegtickets Cyprus

Er zijn twee luchthavens op Cyprus: Larnaca, de grootste airport, en Paphos die voornamelijk door reizigers naar het westen wordt gebruikt. Naar beide luchthavens kunnen er goedkope vliegtickets worden gevonden. De goedkoopste vluchten zijn te vinden bij Ryanair. Deze prijsvechter vliegt naar Larnaca. Goedkope tickets naar Paphos vindt u doorgaans bij TUI of TUIfly.be. Ook Ryanair heeft regelmatig voordelige aanbiedingen voor tickets naar Paphos.

Waarom vliegen naar Cyprus?

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee dat na roerige tijden is verdeeld in een Griekse en een Turkse zone. Bezienswaardigheden op het eiland zijn de overblijfselen uit de Oudheid, zoals ruïnes uit de Romeinse tijd, de berg Olympus en de rots van Aphrodite. De overblijfselen uit de Oudheid zijn voornamelijk in de buurt van Paphos te vinden. Uiteraard is de zon ook een toeristentrekker. Het zuiden van het eiland trekt de meeste toeristen vanwege de mooie stranden. De vlucht duurt ongeveer 4 uur en een kwartier.

Het klimaat op Cyprus

Het hoogseizoen van Cyprus duurt van half mei tot half oktober. Deze periode trekt dan ook veel toeristen. De mooiste tijd van het jaar om naar Cyprus te vliegen is in mei/juni of oktober. De natuur is dan op zijn mooist en de temperaturen liggen niet te hoog. In de winter wordt het behoorlijk koud op het eiland en is het mogelijk om te wintersporten.