Goedkope vluchten Denemarken

De vliegmaatschappij die de meeste tickets naar Denemarken aanbiedt is Ryanair. Doorgaans zijn deze vliegtickets heel goedkoop. Over het algemeen is het aanbod van vluchten naar Denemarken niet groot, omdat toeristen liever de auto pakken gezien de grote afstanden binnenslands. Desalniettemin is vliegen een uitstekend idee als u een van plan bent een stedentrip te doen, bijvoorbeeld naar Kopenhagen.

Waarom vliegen naar Denemarken?

Denemarken omvat een groot schiereiland en zo'n 450 eilanden. De airport van Kopenhagen verwerkt de meeste internationale vluchten. Het land staat in goede verbinding met andere landen. Zo is Kopenhagen verbonden met Malmö door een brug. Bezienswaardigheden die zeker een vliegticket waard zijn, zijn Legoland in Billund, het koninklijk paleis in Kopenhagen en het oudste attractiepark ter wereld.

Het klimaatsoverzicht

Denemarken kent een gematigd zeeklimaat, net als in Nederland. Het milde klimaat komt tot stand door de wind uit de Noord-Atlantische Oceaan. De droogste periode van het land begint ongeveer eind april en zet door tot aan begin juni. De winters zijn mild, maar wanneer de Oostzee bevriest of de wind uit het oosten komt zijn de winters streng. In de zomer kent Denemarken meer zonuren dan Nederland.

Naar Denemarken