Vliegen naar Estland

Als u naar de hoofdstad Tallinn vliegt, heeft u de keuze uit KLM, Ryanair en Estonian Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland. De prijsverschillen tussen deze airlines zijn enorm. Zo biedt prijsvechter Ryanair goedkope vluchten voor een paar tientjes, terwijl u voor KLM en Estonian Air kunt rekenen op bedragen van 200 euro of meer. Bij deze laatste twee krijgt u echter wel een uitstekende service. Estonian Air is tevens de enige maatschappij die Tartu aandoet.

Waarom vliegen naar Estland?

Na de afscheiding van de Sovjet-Unie laat Estland meer en meer het verleden achter zich, en krijgt het land steeds meer Scandinavische kenmerken die terug te zien zijn in de architectuur. In tegenstelling tot de Russische grijze massabebouwing in de buitenwijken staat de binnenstad vol met traditionele bouwwerken. Voor natuurliefhebbers zijn er vier nationale parken waarin landschappen variëren van moerassen tot grote bosgebieden. Genoeg redenen dus om een vliegticket te boeken naar Estland.

Het klimaat in Estland

Door de ligging aan de Oostzee en de Finse golf heeft Estland een gematigd zeeklimaat. 's Winters ligt de gemiddelde temperatuur tussen de -10 en 0 graden, maar met een sterke oostelijke luchtstroming kan het nog veel kouder worden. De meeste zomers zijn aangenaam warm en kunnen tot begin september voortduren. Het hele jaar door valt er neerslag; in de winter in de vorm van sneeuw die lange tijd blijft liggen.

Naar Estland