Vliegtickets naar Kreta

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten Kreta

Het populaire eiland Kreta wordt door diverse vliegmaatschappijen aangedaan. U kunt kiezen uit Heraklion of Chania als aankomsthaven. Heraklion is veruit het populairst onder de Nederlanders. De goedkoopste vluchten naar Kreta vindt u bij het Griekse Aegeanair. Andere goedkope opties zijn TUIfly.be of TUIfly. Maar ook Corendon en Condor bieden goedkope vliegtickets aan. Als u naar Chania vliegt heeft u een grotere kans op voordelige tickets dan wanneer u Heraklion als aankomsthaven kiest.

Waarom vliegen naar Kreta?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en tevens de populairste vakantiebestemming van het land. Het eiland is dan ook vanwege het toerisme een van de meest welvarende gebieden van Griekenland. De grootste stad is Heraklion, maar ook Chania is een belangrijke stad. Naar beide steden worden tickets aangeboden. Toeristen worden naar Kreta getrokken vanwege het klimaat en de vele overblijfselen van de Minoïsche cultuur.

Klimaat op Kreta

Kreta kent een Middellandse Zeeklimaat met zeer hete, droge zomers en regenachtige, milde winters. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden, voor veel toeristen een reden om een vlucht te boeken voor een zonvakantie. Een bijkomend voordeel is dat het weer zelden benauwd is en door de omringende zee is er altijd een koel briesje aanwezig. Als de regens in het najaar beginnen, blijft de temperatuur nog een lange periode aangenaam.

Naar Kreta

Prijs v.a.
Vluchten naar Heraklion
€ 126