Goedkope vluchten naar Griekenland

Retour
Enkele reis
Meerdere

Tickets naar Griekenland

De populaire bestemmingen in Griekenland zijn te bereiken met goedkope vliegtickets van diverse airlines: veel Duitse prijsvechters, zoals Condor, TUIfly en Eurowings bieden tickets aan, maar ook de Belgische vliegmaatschappij TUIfly.be  en de Ierse low-cost airline Ryanair vliegen naar Griekenland. Daarnaast is er nog de Griekse airline Aegeanair die vanuit Nederland voornamelijk het Griekse vasteland aandoet. In de zomer is er het grootste ticket-aanbod.

Waarom vliegen naar Griekenland?

Griekenland bestaat voor meer dan 20 procent uit eilanden en deze eilanden, zoals Kreta, Rhodos en Corfu trekken veel toeristen. Griekenland is een uitstekende keuze voor een vliegticket naar een zonbestemming. Naast de Griekse eilanden zijn vluchten naar steden als Athene en Thessaloniki ook populair, met name door hun overblijfselen uit de Oudheid. Waar u ook naartoe vliegt in Griekenland - de Griekse cultuur van de souvlaki en ouzo vindt u overal terug.

Klimaatsoverzicht

Het grootste gedeelte van Griekenland kent een mediterraan klimaat met hete zomers waarvan de temperatuur tot boven de 40 graden kan oplopen. Langdurige periodes van droogte zijn dan ook een structureel probleem in Griekenland. In de winter kan er veel sneeuw vallen, met name op het vasteland. De eilanden kennen mildere winters. De mooiste tijd om tickets naar Griekenland te boeken is in de lente.