Vliegtickets Marokko

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkoop vliegen naar Marokko

Goedkope vliegtickets naar Marokko kunt u bij diverse low-cost airlines boeken. U kunt kiezen voor tickets van Arabische airlines, zoals Air Arabia. Deze prijsvechter heeft Amsterdam Schiphol en Brussel als nabijgelegen vertrekhavens. De nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko is Royal Air Maroc met Casablanca als thuisbasis. Ryanair, TUIfly.be en Transavia bieden ook vaak goedkope vluchten aan naar Marokkaanse steden. Met Ryanair boekt u doorgaans de voordeligste tickets.

Waarom vliegen naar Marokko?

Marokko is vanuit Europa de toegangspoort tot Afrika. De grootste bevolkingsgroepen zijn de Berbers en Arabieren. Het imago van Marokko kan als tolerant Islamitisch worden bestempeld. Het aantal door toeristen geboekte vliegtickets is sinds de eeuwwisseling sterk gestegen nu de politiek is gestabiliseerd. Trekpleisters voor toeristen zijn de exotische steden, de mooie stranden en het altijd zonnige weer. De hoofdstad is Rabat. Casablanca is echter de belangrijkste stad van Marokko.

Klimaat in Marokko

Over het algemeen heerst er in Marokko een mediterraan klimaat. Het Atlasgebergte heeft een grote invloed op het klimaat. Aan de loefzijde van het gebergte komt er veel stuwingsregen die voor vruchtbare grond zorgt. De lijzijde, in het (zuid)oosten van Marokko, ligt juist in de regenschaduw. In het land lopen de zomertemperaturen hoog op, maar aan de kustgebieden brengt de zeewind verkoeling. Ook in de winter liggen de temperaturen rond de 20 graden.