Goedkope vliegtickets Portugal

Portugal is een geliefd vakantiegebied. De vliegmaatschappijen die de meeste vluchten naar Portugese steden aanbieden zijn de prijsvechters Easyjet en Ryanair. Maar ook Transavia en verscheidene Belgische low-cost airlines zijn actief in het Portugese gebied. Portugese prijsvechters zijn er eigenlijk niet. Met name naar de Portugese Atlantische eilanden, zoals Madeira of de Azoren, is het aantal airlines erg gevarieerd.

Waarom vliegen naar Portugal?

Er zijn genoeg redenen om tickets naar Portugal te boeken: het zonnige klimaat, de Portugese wijnen of de stranden en baaien van de Algarve die favoriet zijn voor gezinsvakanties. Door het grote aantal prijsvechters dat vliegt op Portugal is het goed mogelijk en aantrekkelijk om een goedkoop vliegticket te boeken. De belangrijkste internationale luchthavens zijn die van Lissabon, Porto en Faro.

Klimaatoverzicht Portugal

Het zuiden van Portugal is doorgaans het hele jaar droog en zonnig, in tegenstelling tot het noorden waar het frisser en vochtiger is. Hoe meer de Spaanse grens wordt genaderd, hoe hoger de temperatuur wordt. Portugal is over het algemeen iets koeler dan Spanje doordat het aan de Atlantische Oceaan ligt. De Portugese eilandengroepen hebben een subtropisch klimaat dat weinig temperatuurverschillen kent.