Vliegtickets Frankrijk

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten naar Frankrijk

Vanuit Nederland wordt er een groot aantal vluchten naar Frankrijk aangeboden. Veel prijsvechters vliegen vooral naar het zuiden van Frankrijk. Ryanair bijvoorbeeld biedt naar veel steden in dit gebied goedkope tickets aan en stunt regelmatig met grote aanbiedingen. Daarnaast vliegt Transavia op Frankrijk. Ook kunnen tickets gemakkelijk vanuit het Belgische of Duitse grensgebied worden geboekt, zoals met het Belgische TUIfly.be of Easyjet. Wanneer u opzoek bent naar de beste kwaliteit, kunt u terecht bij KLM. KLM staat bekend om de uitstekende service die zij bieden.

Waarom vliegen naar Frankrijk?

Frankrijk is zeer geschikt voor zowel zon- als wintersportvakanties. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook naar een scala aan steden met elke een andere identiteit. Parijs is een aanrader vanwege de grote hoeveelheid overweldigende bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren. Naast het feit dat er veel vluchten naar Frankrijk worden verzorgd, kan er ook goed per trein naar Franse steden worden gereisd. Het voordeel van vliegen naar Frankrijk is dat dit bijna altijd goedkoper is dan reizen per trein en dat de vlucht in elk geval minder tijd in beslag neemt dan de treinreis. Vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland worden er veel goedkope vliegtickets naar Frankrijk aangeboden, met name naar de zuidelijke gebieden van het land.

Klimaat van Frankrijk

Frankrijk kent globaal drie klimaatzones. Aan de gehele westkust van Frankrijk heerst er een vochtig zeeklimaat met voornamelijk frisse zomers. De hoofdstad Parijs valt hier ook onder. In de gebergten, zoals het Alpengebied, heerst een semi-landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. Hier valt ook de meeste neerslag van Frankrijk. Daarnaast heeft het zuiden van Frankrijk een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters.