Vliegen naar Litouwen

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkope vluchten naar Litouwen

Het aanbod van tickets naar Litouwen door zowel low-cost airlines als reguliere maatschappijen is redelijk ruim. Air Baltic, Wizz en KLM bieden u vanuit Nederland, Duitsland en België de vluchten naar de hoofdstad Vilnius. Prijsvechter Ryanair levert voor deze bestemming de goedkoopste vliegtickets aan vanaf verschillende luchthavens in en rondom Nederland. Wilt u liever naar Kaunas, dan is Wizz uw aanbieder. Deze low-cost airline vliegt u voor de laagste prijs naar uw bestemming. Servicekosten en ruimbagage zijn hier echter niet bij inbegrepen.

Waarom vliegen naar Litouwen?

Litouwen is een land met vele kanten. Een groot gedeelte van het land is bebost gebied en het land telt zeker 3000 meertjes en rivieren. Voor wandelaars en hikers is dit zeker een reden om te vliegen naar Litouwen. Voor de zonliefhebbers heeft het land tientallen kilometers lange zandstranden met veel voorzieningen voor toeristen. Verspreid over het land zijn vijf nationale parken. Eén daarvan is het Historisch Nationaal Park Trakai, dat vlakbij Vilnius ligt. In dit park staat een kasteel dat in 1410 is gebouwd - cultuur en natuur ontmoeten elkaar.

Het klimaat van Litouwen

Litouwen kent net als de noordelijkere Baltische staten een gematigd zeeklimaat, omdat het land grenst aan de Oostzee. Dit betekent dat het land koude en lange winters heeft en milde zomers. In de winters, die van eind oktober tot en met half april kunnen duren, kan een koude Oostelijke luchtstroming de temperatuur flink naar beneden drukken. Sneeuw die in het begin van de winter valt, kan tot ver in het voorjaar blijven liggen. 's Zomers kan het ongeveer net zo warm worden als in Nederland, met veel zon en temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden.