Goedkoop vliegen naar Noorwegen

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten naar Noorwegen

Er is een hele reeks luchtvaarmaatschappijen die vliegtickets aanbieden naar Noorwegen. Deze tickets varieren enorm in prijs, en ook de airlines zelf verschillen. Zo biedt Ryanair de goedkoopste vluchten naar Oslo aan. De Noorse nationale luchtvaartmaatschappij Norwegian vliegt vanuit Amsterdam en Dusseldorf naar de hoofdstad. Tevens is deze airline ook de enige die naar het plaatsje Haugesund vliegt. Wilt u zeker zijn van een kwaliteitsvlucht, dan wordt KLM aangeraden, die bekend staat om de uitstekende service en steeds meer concurreert met andere low-cost airlines. Een andere optie is vliegen met SAS. SAS staat eveneens bekend om een uistekende service.

Waarom vliegen naar Noorwegen?

De trots van Noorwegen en de reden dat elk jaar vele mensen vliegen naar Noorwegen is de prachtige natuur. De noordelijke ligging van het land en het bergachtige landschap zijn een genot voor het oog. De rust en de schoonheid van de natuur zijn een toevluchtsoord voor veel mensen die de drukte van het stadsleven willen ontlopen. In het noorden van het land is het fabelachtige noorderlicht uitstekend te aanschouwen. Naast de natuur heeft Noorwegen natuurlijk een rijke cultuur, dat terug gaat tot de welbekende Vikingen. Vele overblijfselen wijzen nog op hun bestaan.

Het klimaat in Noorwegen

Noorwegen kent maar liefst vijf klimaten. In het zuiden en zuid-westen heerst een gematigd landklimaat, wat zowel milde zomers als winters betekent. Langs de westelijke kust komt regelmatig een koel zeeklimaat voor. Dit zorgt over het algemeen voor lagere temperaturen dan in het zuiden. In het binnenland komt men in een koel landklimaat dat richting het noorden overgaat in een toendraklimaat. De zee speelt hier een minder grote rol dan langs de kust, waardoor het vooral in de winter wat kouder wordt. In de bergen kent het land een hooggebergteklimaat.

Naar Noorwegen

Prijs v.a.
Vluchten naar Haugesund
€ 312
Vluchten naar Oslo
€ 77