Tickets naar Polen

Retour
Enkele reis
Meerdere

Vluchten naar Polen

De populairste steden van Polen onder toeristen zijn Warschau, Wroclaw en Torun. Daarnaast kent het land ook een aantal historische steden waaronder Krakau, dat wel als de mooiste plaats van Polen bestempeld wordt. Sinds een aantal jaren bieden diverse low-cost airlines vliegtickets naar Polen aan. De meeste tickets worden door de Pools-Hongaarse prijsvechter Wizz aangeboden. Maar ook Ryanair vliegt naar een aantal Poolse steden. Eindhoven wordt van alle Nederlandse luchthavens het meest als vertrekhaven gebruikt. Wanneer u comfort en service echter belangrijker vindt dan de prijs kunt u ook terecht bij KLM. De Nederlandse reguliere luchtvaartmaatschappij vliegt naar verschillende Poolse steden. Bij KLM bent u verzekerd van een uitstekende service voor, na en tijdens uw vlucht.

Waarom vliegen naar Polen?

Vanwege de lange en strenge winterperiodes is Polen zeer geschikt voor wintersportvakanties, met name het gebied Zakopane is daarom populair. Maar ook stedentripjes worden steeds geliefder onder toeristen. Ze worden naar Polen getrokken door het goede klimaat, gunstige prijzen en de prachtige landschappen. Polen heeft in totaal 123 vliegvelden waarvan er 12 civiele luchthavens zijn. De grootste is de luchthaven van Warschau. Deze wordt samen met zes andere airports aangedaan door airlines vanuit Nederland en omstreken.

Klimaatoverzicht van Polen

Polen kent in het noordwesten een gematigd, vrij nat zeeklimaat dankzij het laagland van Duitsland en Nederland. In het zuidoosten heeft Polen een droog landklimaat. Het land vormt zogezegd een overgangsgebied tussen het zeeklimaat in West-Europa en het landklimaat in Oost-Europa. De winters in Polen treden in december in en houden aan tot in april. Ze worden gekenmerkt door veel sneeuw en strenge vorst. In de zomerperiode kent Polen temperaturen van boven de 25 graden. In deze periode valt de meeste neerslag.