Vliegtickets naar Turkije

Het aanbod van goedkope vliegtickets naar Turkije is zeer groot. Veel vliegmaatschappijen die enkel naar zonbestemmingen vliegen kiezen voor Turkse steden. Ook zijn er enkele Turkse prijsvechters die vanuit Nederland vliegen, bijvoorbeeld SunExpress, Corendon en Pegasus Airlines. Het vluchten-aanbod naar met name de grote Turkse plaatsen is gevarieerd. De low-cost airline Pegasus vliegt evenwel naar de minder bekende en toeristische steden van Turkije. Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, biedt ook tickets aan naar Turkije. De service van Turkish Airlines staat bekend als uitstekend.

Waarom vliegen naar Turkije?

Vliegtickets naar Turkije worden om uiteenlopende redenen geboekt: zowel cultuur-, zon- als wintersporttoeristen boeken hun vluchten naar Turkse steden. De grootste toeristische trekpleisters zijn Istanbul, Izmir en Ankara. Het land heeft vele culturen gekend waar nog genoeg sporen van terug te vinden zijn, zoals honderden Griekse historische plaatsen. Het episch centrum van die historische plaatsen is toch wel te vinden in Efeze. Daarnaast is het mediterrane klimaat aan de stranden ook een trekker voor toeristen.

Het weer in Turkije

Turkije is niet alleen het brandpunt van culturen, maar ook van klimaten. Het oosten heeft een landklimaat met extreme zomer- en wintertemperaturen, terwijl de gebieden aan de Middellandse Zee juist een mediterraan klimaat kennen. Dan is er nog een zuidoostelijk berggebied waar het zeer droog is. Wat de neerslag betreft: aan de kusten van Turkije valt de meeste neerslag. De hoeveelheid neemt af naar het oosten toe.