Goedkope vluchten naar Roemenië

Bij vliegreizen naar Roemenië heeft u een ruim aanbod van luchtvaartmaatschappijen die naar de drie grote bestemmingen in het land vliegen. Wilt u simpelweg de goedkoopste vliegtickets boeken, dan zijn Wizz en Eurowings uw beste keuze. Hierbij levert u enige service in, om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hebt u liever meer comfort tijdens de vlucht, kunt u de reguliere maatschappijen KLM, Airberlin of Blue Air, de Roemeense nationale vliegmaatschappij, kiezen.

Waarom vliegen naar Roemenië?

Roemenië heeft een grote variatie in natuur. Langs de Zwarte Zeekust zijn uitgestrekte stranden waar veel toeristen naartoe vliegen. In de bergen vindt men een combinatie van rust en activiteiten, zoals bergwandelen, bergbeklimmen en 's winters skiën. Ook voor steden als Boekarest worden veel vluchten geboekt. Deze enorme stad herbergt veel musea, winkelcentra en pleinen. Hoewel er grote armoede is in het land, is er veel ruimte gemaakt voor modernisering en toerisme.

Het klimaat van Roemenië

In Roemenië heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Door de lange bergketens kunnen er grote verschillen zijn in weersomstandigheden in het land. Extreem weer is geen uitzondering. 's Winters is er geregeld veel sneeuwval en een sterke koude wind uit het noord-oosten, terwijl 's zomers in de laagvlaktes temperaturen kunnen ontstaan van boven de 40 graden Celsius. De overgang naar de zomer gaat dan ook vaak gepaard met overstromingen door smeltwater.