Vliegtickets Zweden

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkope tickets naar Zweden

Bij prijsvechter Ryanair kunt u doorgaans de goedkoopste tickets naar Zweden vinden. Ryanair stunt regelmatig met extreme aanbiedingen, maar voor extra's als ruimbagage worden hoge kosten in rekening gebracht. Andere low-cost airlines die naar Zweden vliegen zijn te vinden in Duitsland, bijvoorbeeld Eurowings en Lufthansa. Ook kunt u kiezen voor SAS, de gemeenschappelijke vliegmaatschappij van Denemarken, Noorwegen en Zweden. Voor de goedkoopste vliegticket vliegt u met Ryanair naar Stockholm.

Waarom vliegen naar Zweden?

Zweden is een van de welvarendste en meest ontwikkelde landen ter wereld. Vliegtickets naar Zweden worden vaak geboekt voor een stedentripje naar Stockholm, of om rond te trekken in de uitgestrekte, ongerepte natuur. Ook de vele wintersporten die beoefend kunnen worden trekken toeristen. Wanneer u in noordelijke richting binnen Zweden trekt, is de kans groot om ook het prachtige Noorderlicht te aanschouwen. Het verkeer tussen Zweden en het buitenland gaat veelal via veerdiensten. De meeste internationale vluchten worden door de hoofdstad Stockholm verwerkt.

Het klimaat in Zweden

In de hoogstgelegen gebieden van Zweden heerst een poolklimaat met veel sneeuwval en regenbuien. De wintertemperaturen zijn er extreem laag. In het zuidwesten van het land is er een gematigd zeeklimaat dat in noordoostelijke richting overgaat in een landklimaat. De temperaturen in het zuiden van Zweden komen overeen met die in Nederland. De zomers worden gekenmerkt door lange dagen en stabiele temperaturen.