Vliegtickets naar Oostenrijk

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkoop naar Oostenrijk

Oostenrijk heeft enkele steden waarop goedkoop gevlogen wordt door low-cost airlines. Transavia is actief met vluchten naar de Alpen. In de winter worden door Transavia Innsbruck en Salzburg aangedaan. Ook naar de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, kunnen goedkope vliegtickets worden gevonden. Deze vluchten worden zowel uitgevoerd vanuit Duitsland, als vanuit Nederland. Oostenrijk heeft geen nationale low-cost airline. De grootste vliegtuigmaatschappij van Oostenrijk is Austrian. Zij staan bekend om een prima services en vliegen zeer regelmatig van Amsterdam Schiphol naar Wenen.

Waarom vliegen naar Oostenrijk?

Het heeft enkele jaren geduurd voordat de prijsvechters naar Oostenrijk zijn gaan vliegen. De low-cost vluchten vinden met name plaats naar het Alpengebied. Deze skivluchten worden vanuit Amsterdam uitgevoerd door Transavia. Met Eurowings kunt u goedkoop vliegen vanaf Dusseldorf. Maar over het algemeen worden de goedkoopste tickets naar Oostenrijk door Transavia aangeboden. Ryanair en Wizz zijn ook geneigd om af en toe scherpe kortingen op vliegtickets aan te bieden.

Het klimaat in Oostenrijk

Het westen van Oostenrijk is aanzienlijk natter dan het oosten. In de Oostenrijkse Alpen is sprake van een hooggebergteklimaat. De temperatuur-verschillen tussen de verschillende seizoenen en tussen dag en nacht kunnen behoorlijk groot zijn. De Oostenrijkse winters zijn koud, waarbij de gemiddelde temperatuur onder nul blijft. Met Zwitserland en Frankrijk behoort Oostenrijk tot de grote Europese wintersportlanden.