Goedkoop vliegen naar Bulgarije

In ongeveer 3 uur tijd kan naar Bulgarije gevlogen worden vanuit Nederland en omstreken. De hoofdstad Sofia is voor niet al te hoge prijs bereikbaar met de airlines WizzAir en Germanwings. Wil men meer comfort, dan kan gekozen worden voor de duurdere vluchten van KLM en AirBerlin. Andere belangrijke steden in Bulgarije zijn de badplaatsen Varna en Bourgas. Op deze steden wordt gevlogen met de maatschappijen Transavia, Corendon en/of TUIfly.be.

Waarom vliegen naar Bulgarije?

Bulgarije heeft de toerist veel te bieden. te noemen zijn het buitengewone natuurschoon, veel schilderachtige steden, historische opgravingen, oude monumenten en de bijzonder rijk voorziene musea. In de winter kan aan wintersport worden gedaan in het Balkan-gebergte, dat de scheiding vormt tussen Noord- en Zuid-Bulgarije. De Zwarte Zeekust is bekend om de mooie langgerekte stranden, met als voornaamste badplaatsen Varna in het noorden en Bourgas in het zuiden.

Het klimaat van Bulgarije

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. Het noorden is duidelijk kouder dan het zuiden van het land dat meer weg heeft van een mediterraan klimaat. Het weer kan in korte periode soms grote verschillen in weerbeeld en temperatuur laten zien. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven de 30 graden, maar leidt dit ook tot onweersbuien die voor overstromingen kunnen zorgen. In de bergen valt de neerslag vaak in de vorm van sneeuw.