Vluchten naar Italië

Retour
Enkele reis
Meerdere

Goedkoop vliegen naar Italië

Naar Italië kunt u zeer goed en gemakkelijk goedkoop vliegen vanuit Nederland en omstreken. Het aanbod van vliegtickets door prijsvechters uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland, is zeer gevarieerd. Met name Ryanair en Easyjet hebben een groot aandeel in het vluchten-aanbod naar Italiaanse steden. Zij stunten zeer regelmatig met extreme aanbiedingen. Maar ook de reguliere luchtvaartmaatschappij KLM ontpopt zich meer en meer als prijsvechter-concurrent. De meeste vluchten naar Italië worden uitgevoerd tijdens de zomervakantie en in de wintersportperiodes.

Waarom vliegen naar Italië

Italië is een geliefd vakantieland onder Nederlanders voor zowel zon- als wintersportvakanties. Trekpleisters zijn de beroemde, cultureel hoogstaande steden als Rome, Venetië en Florence. Daarnaast zijn de Alpen een geliefd vakantiegebied. Het ligt daarom voor de hand dat veel luchtvaartmaatschappijen vanuit verschillende landen vliegtickets aanbieden naar Italië. Prijsvechters concurreren met zo laag mogelijke prijzen en doen tickets ook regelmatig in de aanbieding. Reizen per vliegtuig naar Italië is vergeleken met de auto of trein de snelste en vaak ook de goedkoopste optie.

Klimaat in Italië

Italië wordt gekenmerkt door zijn Middellandse-Zeeklimaat. In het zuiden komt dit extremer tot uiting dan in het noorden: het is 's zomers meestal net iets warmer dan in het noorden. De temperatuur blijft in het zuiden 's winters meestal boven de nul graden. De winters in de noordelijke Alpen zijn echter streng. Er zijn hier hooggelegen gebieden waar in de winter maandenlang sneeuw ligt dat uitstekend voor de wintersport is. De noordelijke kustgebieden kenmerken zich juist weer door zachte, regenachtige winters. De zomers zijn er daarentegen wel nagenoeg altijd droog.